Köp online

Vart det är bäst att köpa TV-möbler är egentligen upp till var och en men det finns flera stora fördelar med att köpa sin TV-bänk eller mediamöbel på nätet. Priset är oftast betydligt lägre på nätbutikerna jämfört med vanliga butiker då de har betydligt fler omkostnader och för de flesta så är priset mest avgörande.

Nätbutiker vi rekommenderar

Köptips

mediabankar-mediamobel-for-tv-apparaterHär kommer några tips som är värt att tänka på innan du börjar leta efter en mediamöbel till ditt hem.

  • Inredningstema - Kolla över vad du redan har i rummet där TV-möbeln är planerad att stå t.ex. vilket färgtema kör du i resten av rummet?. Är det en stor TV-möbel du är utefter så kommer möbeln vara centrum i rummet vilket gör att egentligen allt i rummet kommer kretsa runt mediamöbeln. Funderar kring vilka färger du är utefter.
  • Bryta mönster - Var absolut inte rädd för att bryta ditt färgmönster i rummet och undvik att köpa alla möbler i svart och vitt endast utan att bryta färgkoden någonstans för du vill väl inte att vardagsrummet ska vara i schackbräde mönstret. Detta är ett väldigt vanligt problem för personer som inte är vana vid att inreda och tyvärr är det lätt hänt att man fastnar med två färger i rummet så var absolut inte rädd för att prova andra färger och material.
  • Teknisk utrustning - Se över vilken teknisk utrustning du har och som du vill gömma eller visa. Skapa en checklista med alla prylar du kommer att vilja ha i din mediamöbel så som t.ex. förstärkare, Playstation, Xbox med mera och titta på vilka enheter du gärna vill ha gömda eller synliga och sätt sedan en gräns med antal gömda utrymmen mediamöbeln kommer att behöva. På så sätt kan du enkelt och snabbt sortera ut TV-möbler som inte uppfyller dina krav, tänk på att extra utrymme för utbyggnad även kan vara ett krav.
  • Höjd - Höjden på TV-bänken kan också vara en avgörande faktor men oftast fungerar de flesta TV-bänkar lika bra men har du riktigt stor TV över 65-70 tums kan det vara en idé att välja en TV-bänk som är lite lägre men allt är relativt. Har man barn som springer omkring i hemmet kanske man inte vill ha en allt för låg mediabänk då olyckor kan ske.
  • Material - Det finns så många olika material att välja mellan och alla material har sina fördelar och nackdelar men lackade eller laminerade ytor är enklast att hålla efter. Ek är jätte snyggt men är det oljad ek så kommer det behöva lite enkel underhåll varje år i form av inoljning för att hålla sin lyster uppe. Tänk på att ek lätt får fläckar från t.ex. blomkrukor och liknande där vätskor kan läcka ut.

Kommentarer inaktiverade.