Skötsel

Det finns så många olika material på TV-möbler och alla material har sina egna skötselråd och det viktigaste du gör när du packar upp din TV-möbel är faktiskt att kolla över skötselråden för gör du inte det så kan din möbel ta stryk ganska fort.

Många material som betong och ek kräver årlig regelbunden efterbehandling för att lystern ska hålla i sig en längre tid och det är viktigt att alla anvisningar följs.

Vill du inte har någon form av underhåll på din framtida TV-bänk förutom en blöt trasa var månad så är det möbler med klarlack som pianolack eller laminat i plast som gäller. Tänk på att det finns laminat i riktigt trä också som kräver underhåll.

Här är några exempel på underhåll av vissa material, vi förbehåller oss rätten att allt inte stämmer alltid så kolla upp i manualen eller medföljande papper vilken typ av skötsel möbeln kräver.

Mediamöbler i oljad ek

vaxolja-for-tv-bankar-i-massivt-ekOljad ek är väldigt känsligt när det kommer t.ex. vatten, det blir väldigt snabbt fläckar och om ytan inte är behandlad på ett tag blir märkena blir ännu mer synligare. Med oljad ek innebär det oftast att man använder så kallad vaxolja som man penslar ut i ett ganska tjockt lager så träet kan suga åt sig i 30 minuter.

Efter de 30 minuterna torkar man helt enkelt bara upp oljan med något gammalt örngott för att sedan låda TV-möbeln vila i 12 timmar. Efter vilan bör TV-möbeln få lite polering med antingen ett väldigt fint stålull eller väldigt fint sandpapper men det är viktigt här att inte ta i utan poleringen ska bara precis ta bort det träflisor som har rest sig.

Det kan hända att du kommer behöva upprepa denna procedur ett par gånger så träet får suga åt sig av oljan ordentligt.

Kommentarer inaktiverade.